2024 Bahçe Peyzaj Fiyatları: 100m² Bahçe İçin Fiyat Alan Var mı?
tugceyilmaz
12 Haz 2026 04:03
düzenlendi
Merhabalar, yeni taşındığım evin yaklaşık 100 metrekarelik bir bahçesi var. Sadece rulo çim serimi, otomatik sulama sistemi ve birkaç adet süs ağacı için peyzaj firmalarından fiyat istedim. Gelen teklifler gerçekten dudak uçuklatıyor. Yakın zamanda bahçe yaptıran var mı? Metrekare fiyatları şu an piyasada ne civarda gidiyor? Kazıklanmak istemiyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Cevaplar 5
onurbolat
düzenlendi
Tek bir firmaya bağlı kalmayın derim. En az 3-4 farklı peyzaj mimarı veya fidancıdan teklif alın. Aralarında uçurum olabiliyor.
begumarslan
düzenlendi
İthal bitki kullanacaksanız fiyatlar döviz yüzünden uçuyor. Yerli üretim bitkilere yönelmenizi tavsiye ederim, yarı fiyatına bulabilirsiniz.
sinanarslan
düzenlendi
Ben Ankara'da yaşıyorum, geçen hafta 150 m2 alan için anahtar teslim çim ve sulama dahil 80 bin TL'ye anlaştım. Fiyatlar şehre ve kullanılan malzemeye göre çok değişiyor.
melikepol
düzenlendi
Hocam bence rulo çim işini kendiniz yapabilirsiniz. Hazır çim alıp sermek çok zor değil, internette videoları var. En azından yarı yarıya ucuza gelir.
kaantoprak
düzenlendi
Geçen ay 120 m² bahçem için sadece otomatik sulama sistemine 25 bin TL fiyat çektiler. İşçilik maliyetleri çok artmış gerçekten.
Lütfen giriş yapın cevap yazmak için.